woensdag 28 november 2007

Ook aan de Cote d'Azur kan het koud zijn


Sinds september van dit jaar volg ik in Zuid-Frankrijk een heuse opleiding tot Mountainbike instructeur. Met nog een halve baan in Nederland is dit een heuse circusact, maar voor je droombaan en hobby moet je wat over hebben.


Ik ben de enige vrouw dit jaar. Vorig jaar was er ook een dame in de groep en dit is dan de opleiding in Sospel, 60 km ten noorden van Nice. In de rest van Frankrijk doen er misschien ook nog een paar dames mee aan de opleiding, maar we zijn de uitzondering die de regel bevestigen dat het mountainbiken nog steeds een macho-sport is.

Natuurlijk ben ik de enige en eerste Nederlandse die is toegelaten aan deze lange en fysieke opleiding en dat mag wel eens gezegd worden!

Wie gaat deze Nederlandse dame met sterke fietsbenen helpen om te slagen en de eerste staats-gecertificeerde mountainbike instructrice te worden?? Haha....we zullen zien.


Voorlopig is het elke week weer iets nieuws; fietsen, lachen, vallen en een beetje pruilen tussen de franse deelnemers. Afgelopen weken, toen het in Nederland vroor en regende zaten ook wij in de kou. Op de fiets of in het lokaal...het bleef koud en nat.

Geen opmerkingen: